Visi dan Objektif
Sejak penubuhannya WNH Makanan Beku Sdn Bhd mengekalkan
falsafah korporat yang berdedikasi untuk menyediakan berkualiti tinggi, produk
segar dan berkhasiat untuk rakyat.
Mengekalkan kualiti yang paling tinggi adalah merupakan
sebahagian daripada tradisi WNH Makanan Beku Sdn Bhd. Dengan menggunakan
peralatan pengeluaran moden dan menerima pakai penekanan yang kuat pada kawalan
kualiti, kami memastikan bahawa semua produk yang dipasarkan oleh WNH Makanan
Beku Sdn Bhd adalah amat berkualiti. Produk kami terkenal di pasaran tempatan
dan antarabangsa untuk kualiti dan kesegarannya.
Hubungan kita pegang dengan pembekal dan pengguna adalah
berdasarkan kepada prinsip-prinsip komitmen, kepercayaan dan keyakinan. Kami
berusaha untuk menyediakan nilai yang konsisten dan bekalan seperti keperluan
khusus pelanggan kami dan dengan itu mencapai reputasi yang kuat untuk kualiti
produknya.
Misi
● Membolehkan pelanggan untuk berada di hadapan
pesaing mereka dengan menyediakan produk yang berkualiti tinggi.
● Sentiasa inovatif dengan peralatan teknologi
baru & terkini dalam pengeluaran dan R&D bagi premium dan kualiti yang
konsisten.
● Bertindak dengan kejujuran, integriti dan
standard etika yang tinggi.
● Kerjasama adalah kunci kejayaan.
Jenis Perniagaan
Frozen food ia boleh dikekalkan dari masa ia disediakan
kepada masa ia dimakan. Sejak awal kali, petani, nelayan, dan penjerat telah
dipelihara permainan mereka dan mengemukakan dalam bangunan tanpa pemanas
semasa musim musim sejuk. Makanan beku melambatkan penguraian dengan mengubah
kelembapan sisa ke dalam ais, menghalang pertumbuhan kebanyakan spesies
bakteria. Di dalam industri komoditi makanan, terdapat dua proses: mekanikal
dan kriogenik (atau pembekuan flash). Kinetik beku adalah penting untuk
mengekalkan mutu makanan dan tekstur. Pembekuan cepat menjana kristal ais yang
lebih kecil dan mengekalkan struktur sel.
Maklumat untuk dihubungi
Alamat perniagaan :
47A,Jalan Raja Alang, 50300,Kuala Lumpur
Nombor telefon :
010-9011434
Harithas Cheleya ( Chief Marketing Officer )
Alamat e-mel :
wnhfrozen@gmail.com
Struktur Pengurusan
Pengurusan
Cik Noorhanim Ngah @ Omar, Chief Executive Officer
Cik Noorhanim adalah seorang ahli perniagaan yang terkenal
dengan jawatan pengarah dalam beberapa syarikat. Dalam WNH, tugas utama beliau
adalah untuk membangunkan dan mengekalkan visi syarikat, menyelia strategi
jangka panjang dan pemasaran jenama / pembangunan produk. Dia bertujuan peluang
perniagaan dan perikatan strategik dengan pelanggan dan pembekal kami.
Bersama-sama dengan eksekutif pengurusan yang lain, dia merancang, membangun
dan menetapkan dasar dan objektif syarikat mengikut piagam syarikat.
En. Harithas Cheleya, Chief Marketing Officer
Beliau adalah untuk menguruskan strategi pasaran dan
perancangan, kakitangan langsung, latihan dan penilaian prestasi kakitangan
jualan, untuk membangunkan pasaran baru dan program jualan kawalan. Beliau
menguruskan pengedaran jualan dengan mengklasifikasikan jenis pelanggan,
mewujudkan wilayah jualan, kuota dan menasihati eksekutif jualan mengenai
jualan dan promosi teknik.
En. Vigneswaren Thangaveloo, Chief Procurement Officer
En. Vigneswaren adalah terutamanya bertanggungjawab ke atas
operasi dan pentadbiran syarikat. Kawasan utama yang lain tanggungjawab adalah
pengembangan perniagaan ke pasaran eksport, yang termasuk pelan pemasaran
strategik kepada pembangunan pasaran, pengiklanan dan promosi usaha baru.
Puan Wan Noorjipah Wan Mohd Najib, Chief Financial
Officer
Puan Wan adalah bertanggungjawab bagi sumber manusia dan fungsi
pelaporan kewangan, termasuk pengambilan, skop kerja, latihan, penilaian
prestasi dan kenaikan pangkat cadangan. Beliau juga bertanggungjawab untuk
perhubungan dengan pihak berkuasa luar tentang perlesenan, pensijilan.
Kakitangan Utama / Kakitangan
Pengurus Operasi.
● Pemimpin untuk operasi dan bertanggungjawab
sepenuhnya untuk kejayaan kewangan perniagaan. Pengurus operasi mengendalikan
hubungan luar dengan pemberi pinjaman, pemimpin masyarakat dan vendor. akan
digerakkan visi, pelan strategik dan matlamat perniagaan.
Kawalan kualiti, keselamatan, pengurus alam sekitar
● Ini adalah fungsi utama dalam mana-mana industri
dan, khususnya, satu yang berurusan dalam produk makanan. Secara umumnya
bertanggungjawab untuk mengendalikan kualiti produk, latihan kakitangan dalam
setiap bidang ini dan memfailkan semua laporan bulanan, suku tahunan dan
tahunan perlu.
Akauntan
●
Ini merupakan satu lagi tanggungjawab fungsi
utama untuk penyata bulanan pendapatan dan kunci kira-kira, pengutipan penerimaan,
pembayaran gaji dan menguruskan tunai.Aspek utama di sini adalah menguruskan
tunai.
Pengurus pejabat
● Orang yang slot ini juga boleh bertindak sebagai
pengarah sumber manusia, ejen dan membeli "polis trafik" dengan
jurujual dan vendor. Secara umum, akan menyelia semua tidak terlibat dalam
pengeluaran dan juga boleh mengendalikan beberapa tugas pemasaran.
Penyambut Tetamu
● Untuk penyambut tetamu mengendalikan panggilan
telefon, menyambut pelawat, mengendalikan mel, adakah bil dan melaksanakan
banyak tugas-tugas lain seperti yang dikehendaki oleh pengurus pejabat.
Penyelia
●
Individu adalah "second-in-command" di
kedai dan akan menyelia pengeluaran.
Pengurus pemasaran
●
Mengendalikan segala aspek yang berkaitan dengan
mempromosi dan menjual produk. Akan melapor kepada CMO
Produk
1) Frozen Seafood
●
Dory Fish
●
Sotong
●
Kerang
●
Gamat
●
etc
2) Frozen Meat
●
Chicken and parts
●
Beef Meats
●
Lamb Meats
●
Minced Meats
●
Meat balls
●
fish cakes
●
nuggets
●
burger meat
●
curry puff
●
spring rolls
●
French fries
●
Etc
Lembaga Pengarah
Ahli Lembaga Pengarah
●
Adam : Co-founder of John Coffee
●
Rajes : Executive Director of Mys
●
Chow : Pearl Securities LP
Ahli Lembaga Penasihat
●
Reshma : Penasihat Perniagaan Maybank
●
Chooi : Peguam Korporat
Juru Audit
Peter Chong & Co.
SOHO Suites @ KLCC
Block A2, Level 31-3 & 32-3
No. 20 Jalan Perak
50450 Kuala Lumpur, Malaysia
Tel No: (603) 21817447
Fax No: (603) 21818522
Email: info@peterchongco.com